Kvällsmeny

Vi älskar mat. Den inspirerar och engagerar. Vi tycker det är självklart att mat ska komma från området man lagar den i. Alltså försöker vi i mångt och mycket jobba lokalt. Om det inte är gotländskt, är det svenskt osv. Självklart blir det en del avsteg. Olivolja mm. finns inte här osv. När det gäller råvaror som inte är från ön (tex tonfisken) är vi måna om att dessa är producerade/behandlade på rätt sätt. (Guldspariden i vår Dourade Grillé är från medelhavet och den är inte rödlistad). 

 

Förrätt/Entreés

 

Burrata: Italiensk burrata med variation på tomater (färska, bakade, picklade) med torkat olivströssel samt basilika…………………125:-

 

Panisse frites: Panisse med parmesanmayonnaise samt sallad med äpple och fänkål……125:-

 

Crevette fumée: Våra rökta räkor med grillat levain och rouille………………125:-

 

Charktallrik med fransk salami, lufttorkad skinka, ankrillette samt grillat bröd………145:-

 

Varmrätt/Plats

Dourade Grillé: Guldsparid med fräs på färskpotatis, lök och syrad fänkål, samt konfiterad citronmayonnaise …………. 270:- 

Steak frites: svensk ryggbiff med pommes frites, bakad tomat, örtsmör, rödvinssås och liten sallad….299:- 

Rödbets tartar: ”Tartar” på rödbeta med Saint Agur, kanderad mandel, picklad gulbeta, friterad schalottenlök, dijonaise och örtbräserade gotlandslinser………250:-

 

 

 

 

För barnen: (De flesta av varmrätterna går att anpassa i storlek för barn.)

 

Krogens bolognese: Klassisk bolognese på svenskt nötkött. Serveras med gotlandfusilli och parmesan.

 

Liten/Stor…..90/130:-

 

Halv steak frites enligt tillbehör som ovan: 165:-

 

Dessert

 

Creme brûlee………90:-

 

Veckans ost med jordgubb/rabarberkompott och knäcke ……90:-

 

Honungsparfait med syrlig kolasås, kak-crumble och röda vinbär ……105:-

 

Marängsuisse: Vaniljglass färska bär, maräng samt chokladsås………105:- 

Lägg gärna till dessertvin till din dessert! + 70:-