Kvällsmeny

Vi älskar mat. Den inspirerar och engagerar. Vi tycker det är självklart att mat ska komma från området man lagar den i. Alltså försöker vi i mångt och mycket jobba lokalt. Om det inte är gotländskt, är det svenskt osv. Självklart blir det en del avsteg. Olivolja mm. finns inte här osv. När det gäller råvaror som inte är från ön (tex tonfisken) är vi måna om att dessa är producerade/behandlade på rätt sätt. (Tonfisken i vår Nicoise är en gulfenad sådan och den är krokfångad). 

 

Förrätt/Entreés

Sparris: Grillad grön sparris från Öja med brynt smör hollandaise och friterad grönkål…………….…125:-

Steak tartar: Råbiff på gotländsk innanlår med gravad äggula, schalottenlök, dijonaise, syrad kålrabbi samt tryffelchips från Gotland……………………………………………………………155:-

Crevette fumée: Våra rökta räkor med vårt bröd och rouille……….……..130:-

 

 

Varmrätt/Plats

Salad Nicoise: Lätt halstrad tonfisk, grillad hjärtsallad, potatis, Krukmakarens vinaigrette, Nice-oliver, sardeller, rödlök, haricot vertes samt kokt ägg…………. 270:-

Steak frites/ svensk ryggbiff med pommes frites, bakad tomat, örtsmör, rödvinssås och liten salad….299:-

Rostad butternutpumpa med örtbräserade gotlandslinser, tryffelmayonnaise, rostad romanesco, parmesan, friterad grönkål, syrad kålrabbi, rostad mandel och brynt smör………245:-

 

För barnen (Vi kan i regel alltid ordna mindre portioner av den ordinarie menyn. Prata med personalen.)

Krogens bolognese Klassisk bolognese på svenskt nötkött. Serveras med gotlandsfusilli och parmesan.

Liten/Stor…..90/130:-

Halv steak frites enligt tillbehör som ovan: 165:-

 

Dessert

Creme brûlee………90:-

Sommardröm: Financier (på mandelmjöl) creme de lemoncurd samt flädermarinerade gotländska jordgubbar……125:-

Veckans ost med jordgubb/rabarberkompott och knäcke ……90:-